Zadzwoń: 695 400 049

Profesjonalna pomoc przy restrukturyzacji spółek kapitałowych, osobowych oraz cywilnych. Oferujemy również skup zadłużonych spółek oraz pomoc przy upadłości lub likwidacji spółek.

Zaufaj grupie specjalistów z dziedziny prawa handlowego oraz upadłościowego z ponad 15-letnim doświadczeniem w przeprowadzaniu restrukturyzacji.

Upadłość / likwidacja spółek

Nowe Prawo Restrukturyzacyjne otworzyło szereg nowych możliwości w zakresie procedur naprawczych adekwatnych do sytuacji dłużnika. Do Twojej dyspozycji są dzisiaj: postępowanie o zatwierdzenie układu, przyspieszone postępowanie układowe, postępowanie układowe czy postępowanie sanacyjnym. Możesz również skorzystać z przygotowanej likwidacji czyli tzw. pre pack. Podstawową procedury „pre-pack” jest założenie, że lepiej szybko sprzedać przedsiębiorstwo, którego działalność będzie kontynuowana przez nabywcę, niż prowadzić długotrwałe postępowanie upadłościowe licząc na korzystną sprzedaż majątku.

Ważne, w przypadku złożenia wniosku restrukturyzacyjnego i wniosku o ogłoszenie upadłości, w pierwszej kolejności rozpoznaje się wniosek restrukturyzacyjny.

Pamiętaj, zgłoszenie wniosku o ogłoszenie upadłości w odpowiednim terminie zwalnia zarząd z odpowiedzialności za długi spółki.

Pamiętaj, restrukturyzację można podjąć na każdym etapie działalności gospodarczej. Naszym doświadczeniem od 15 lat wspomagamy przedsiębiorców, którzy mają problemy z płynnością finansową. Chętnie udzielimy dodatkowych informacji lub umówimy się na spotkanie.

Współpracujemy z Kancelarią Radcy Prawnego www.fraczyk.pl

Jeśli masz pytania lub problemy i poszukujesz pomocy - nie czekaj, skontaktuj się z naszym konsultantem telefonicznie: 695 400 049 pocztą e-mail: biuro@restrukturyzacje-spolek.pl lub wypełniając poniższy formularz kontaktowy:

e-mail: biuro@restrukturyzacje-spolek.pl telefon: 695 400 049
ul. Moniuszki 19/1, 31-869 Kraków Fax: 12 422 86 12